Seria de ateliere: Atenție! Pavilion!

DjVu Document

#MiclePietonală își caută o casă a proiectului. Ce este o casa a proiectului? E un spațiu, construcție, timp, cadru care contribuie ca o inițiativă de schimbare urbană să se agațe de gândurile și privirile încă vii ale orașului. O casă a proiectului e un loc permanent prezent în situl în care se face schimbarea și permanent deschis pentru găzdui interesul, întrebările, curiozitatea și răspunsurile, foarte pe scurt – dialog. Apropo de ce #MiclePietonală vezi aici.

Noi dorim un astfel de loc pentru a vorbi despre orașele pentru oameni, despre pietonalizare, despre durabilitatea orașului pietonal, despre transportul alternativ, despre spații democratice și incluzive, despre identitate, patrimoniu și tot ce ne inspiră pentru a dezvolta Chișinăul.
Noi dorim un astfel de loc pentru a Vă chema la evenimente interesante, la un cenaclu literar, la o piesă de teatru, la un film, dialog urban, atelier de creație, expoziție sau chiar sa gătim ceva în comunitate. De asemenea spațiul poate deveni un târg, un loc de schimb de mărfuri și bunuri.
Noi dorim un loc pe str. Veronica Micle pentru a vorbi despre noi și orașul nostru, despre cum am vrea să-l vedem, ce așteptări avem, sau cum ne putem implica.
În general, ceea ce ne dorim, e ceea de ce avem nevoie pentru a realiza proiectul #MiclePietonală!

02 _ 0. Plan Parter

Tema seriei de ateliere: Atenție! Pavilion!

Ce? Pavilion micuț, cu acoperiș, cu ceva ce ar servi drept ecran, multifuncțional, montabil-demontabil-montabil (nu ca și casa lui Moș Crăciun :)), și evident FRUMOS!

De ce serie de ateliere?
Pentru că vrem să gândim împreună un pavilion.
Pentru că vrem să elaborăm împreună documentația necesară pentru avizări și construcție.
Pentru că vrem să pregătim împreună totul, iar după să construim.

Cine sunt acești “împreună”? Voi cei care veți aplica pentru a fi parte a echipei de conceptualizare și producere și noi cei deja cu #MiclePietonală în cap.

Cine Voi: 5-7 tineri arhitecți, designeri de produs, ingineri, sau nu foarte tineri, sau simplu motivați, sau Meșteri-Maeștri!
Cine Noi: Centrul de Urbanism, Laborator de arhitectură MIEZ, Mihai Stamati – Atelier de Design.

Primul atelier se va desfășura în perioada 9-10 iunie 2018, unde ne vom cunoaște și vom începe lucrul.

Așa cum căutăm 5-7 oameni frumoși, Vă rugăm să completați acest formular.

Data limită pentru înscriere este 6 iunie 2018.

Sursa: https://centruldeurbanismblog.wordpress.com/2018/05/29/atentie-pavilion/

Această intrare a fost publicată în Acasă, Activități, Noutăți de cetateniactivi. Pune un semn de carte la legătura permanentă.

Despre cetateniactivi

Proiectul urmărește să dezvolte potențialul de activism al comunităților locale în soluționarea problemelor locale, să le familiarizeze cu procesul desfășurării dialogului cu autoritățile publice locale, să le instruiască în privința organizării unor acțiuni colective la nivel local, municipal sau național, să le ofere instrumentele metodologice și practice de bază (petiții, campanii, principiile colectării de resurse, auto-organizare și lucrul cu mass-media), să le instruiască în privința acțiunii colective directe pentru un acces și oportunități sporite de participare în procesul decizional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s