[VIDEO] Calendar de activități civice 2018-2019

Calendar

La aproape un an de activitate a proiectului Comunități Active pentru Democrație Participativă în Oraș, la data de 3 mai ne-am întâlnit cu un grup de cetățeni activi în fața fostei cafenelei Guguță din mun. Chișinău (Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt), unde am discutat despre evenimentele care au avut loc în perioada 2017-2018.

La întâlnire ne-am propus să discutăm și analizăm ce a mers și ce nu a mers la instruirile, seminarele și atelierele desfășurate în cadrul proiectului.

Al doilea lucru a fost o discuție despre planurile de continuare a proiectului Comunități Active pentru Democrație Participativă.  Au fost vehiculate două idei: prima ține de crearea unui Birou de Organizare Comuniară în Chișinău, birou care va oferi suport informațional și advocacy continuu din partea unor experți juriști, organizatori comunitari, urbaniști etc. A doua idee ține de inițierea unui proces de organizare comunitară în cartierul Poșta Veche, sectorul Rîșcani din mun. Chișinău.

Totodată, dat fiind faptul că ne aflăm în perioada alegerilor locale, au fost discutate metode de monitorizare a candidaților la funcția de primar al mun. Chișinău, precum și implicarea societății civile în calitate de arbitru în această campanie electorală.

Înregistrarea video a discuție poate fi urmărită mai jos.

 

Sursa foto: http://www.ncetaedu.org/calendar/?view=calendar&month=May-2018

Această intrare a fost publicată în Acasă, Cronică, Noutăți, Publicații, Video de cetateniactivi. Pune un semn de carte la legătura permanentă.

Despre cetateniactivi

Proiectul urmărește să dezvolte potențialul de activism al comunităților locale în soluționarea problemelor locale, să le familiarizeze cu procesul desfășurării dialogului cu autoritățile publice locale, să le instruiască în privința organizării unor acțiuni colective la nivel local, municipal sau național, să le ofere instrumentele metodologice și practice de bază (petiții, campanii, principiile colectării de resurse, auto-organizare și lucrul cu mass-media), să le instruiască în privința acțiunii colective directe pentru un acces și oportunități sporite de participare în procesul decizional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s