Intervenție în spațiul ”public”, îngrădit de administrația Palatului Național ”Nicolae Sulac”

La data de 11 aprilie 2018, un grup de tineri au ieșit să ia prânzul în ograda lui Moș Crăciun, mai exact în micul scuar verde de pe strada 31 august din mun. Chișinău, care se află în proprietatea Instituției Publice Palatul Național ”Nicolae Sulac”.

Au trecut patru luni de la sărbătorile de iarnă, iar „Casa lui Moș Crăciun” de pe strada 31 August din Chișinău încă nu a fost demontată. Accesul la scuarul de lângă această construcție este limitat, întrucât în perioada estivală oamenii ar pătrunde acolo pentru a consuma alcool și a face gălăgie.

Scuarul se află pe teritoriul adiacent al Palatului Național „Nicolae Sulac” și este în gestiunea acestuia, iar „Casa lui Moș Crăciun” a fost „conservată” acolo de către autorități. Cel puțin acesta este răspunsul directorului Organizației Concertistice și de Impresariat „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, responsabil de organizarea Târgului, informează portalul independent Moldova.org

 

Surse:

http://www.moldova.org/de-ce-casa-lui-mos-craciun-din-chisinau-nu-a-fost-demontata-foto/

http://www.moldova.org/primaria-gardul-care-inconjoara-scuarul-palatului-national-este-instalat-ilegal/

 

Această intrare a fost publicată în Acasă, Noutăți, Video de cetateniactivi. Pune un semn de carte la legătura permanentă.

Despre cetateniactivi

Proiectul urmărește să dezvolte potențialul de activism al comunităților locale în soluționarea problemelor locale, să le familiarizeze cu procesul desfășurării dialogului cu autoritățile publice locale, să le instruiască în privința organizării unor acțiuni colective la nivel local, municipal sau național, să le ofere instrumentele metodologice și practice de bază (petiții, campanii, principiile colectării de resurse, auto-organizare și lucrul cu mass-media), să le instruiască în privința acțiunii colective directe pentru un acces și oportunități sporite de participare în procesul decizional.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s