[VIDEO] Lacune în comunicarea cetățenilor cu Autoritățile Publice Locale, cronică de la masa rotundă

641e21_9826788697b740f98455bd5147d695b8mv2Cadrul legal de care dispune Republica Moldova furnizează toate premisele necesare fundamentării unui dialog constructiv între cetățeni și reprezentanții autorităților publice. Cu toate acestea, suntem subiecții unor experiențe privind eșuarea eforturilor de colaborare dintre aceste două sectoare. La masa rotundă „Cum aducem cetățenii mai aproape de Administrația Publică Locală?”, au fost discutate principalele probleme ale actului comunicării cu autoritățile, sesizate de către societatea civilă. Evenimentul a avut loc pe 15 februarie 2018, desfășurat în cadrul proiectului „Comunități active pentru democrație participativă în oraș”.

Punctul de plecare pentru exercițiul de reflecție asupra eficienței interacționării cu reprezentanții autorităților l-a constituit remarca față de dificultățile birocratice ale sistemului, fragmentarea excesivă a atribuțiilor și imposibilitatea de a identifica funcționarul public responsabil de problema pe care vrei s-o rezolvi. S-a relevat faptul că autoritățile nu iau în serios cererile cetățenilor și atunci când oferă răspunsuri, le formulează evaziv, fără a soluționa problema pe care ai descris-o.

Pe de altă parte, unii dintre participanții la dialog au sugerat faptul că însăși societatea civilă moldovenească este dezbinată, ceea ce îngreunează procesul de cumulare a eforturilor pentru exercitarea unor presiuni asupra autorităților publice. Reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale se află în situația de a demonstra funcționarilor că unele proceduri realizate de aceștia nu sunt conform prevederilor legislative, ceea ce nu e ieșit din comun. Grav e faptul că reprezentanții autorităților publice nu conștientizează responsabilitatea pe care o au față de cetățeni și față de ei înșiși ca cetățeni, să-și justifice acțiunile și să le efectueze conform normelor de rigoare.

Alte probleme reflectate au vizat faptul că cetățenii au acces restricționat în sălile consultațiilor publice, iar pentru audiența unor consilieri sau a altor funcționari cu putere de decizie ridicată, e necesară nu doar formularea unei cereri oficiale, dar și anexarea tuturor documentelor referitoare la problema propusă examinării, ceea ce restrânge șansele de a obține o întrevedere. Participanții la masa rotundă au propus întocmirea unei statistici și a înregistrării electronice a petițiilor cetățenilor, pentru posibilitatea de monitorizare a etapelor de examinare a plângerilor depuse de cetățeni și a răspunsurilor prezentate de autorități.

Consultarea cetățenilor e necesară în special cu referire la elaborarea și aprobarea bugetelor anuale de către consiliile locale. Asigurarea transparenței decizionale este un subiect pe agenda reprezentanților societății civile marcat ca fiind problematic și aproape imposibil de negociat cu autoritățile publice. Ca rezultat al discuțiilor, a fost generată ideea de a facilita reflectarea opiniei organizațiilor societății civile cu privire la problemele discutate de consilierii locali la ședințele acestora, prin introducerea unui buton de vot fără putere juridică, având rostul de a asigura exercitarea dreptului la exprimare și accesul la informație.

Text: Cristina Railean

Sursa foto: http://riveraob73.wixsite.com/mercaeleg72/single-post/2016/09/23/Government-to-Business-G2B-Business-to-Investors-B2I

Sursa video: http://realitatealive.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s